Site icon BSDD

Kaçak Avcılık ile Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz

Türkiye'de tüketilmese de özellikle Uzak Asya mutfak kültürünün ilginç lezzetlerinden deniz patlıcanı, Ege'nin mavi sularında metrelerce derinde çalışan dalgıçların zorlu mesaisiyle ülkeye döviz kazandırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen deniz patlıcanı avlak sahalarından olan Aydın'ın Didim ilçesinde dalış yapan profesyonel dalgıçlar, adeta mevsimlik işçi gibi yılın 6 ayını suyun altında geçiriyor. Vurgun yeme riski nedeniyle su altında kaldıkları derinliği sürekli kontrol eden ve basınca uyum sağlamak için sık sık ara veren dalgıçlar, hava şartlarının izin vermesi durumunda ortalama 6 saatlik dalış yapıyor. Bireysel Su Ürünleri Dalgıçları Derneği Başkanı Kemal Kuk (fotoğrafta), AA muhabirine, kendilerini denizin mevsimlik işçileri olarak nitelendirdiklerini söyledi. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Derneğimizin mücadele verdiği konuların başında yer alan “kaçak avcılık” su ürünleri avcılığında büyük bir miktarı temsil etmektedir. Mevcut denetim sistemleri ile kaçak avcılığın önüne geçilemediğini görmekteyiz. Bu konu hakkında Hedef gazetesi ile yaptığımız röportaja erişebilmek için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz.