Site icon BSDD

Temiz Deniz Konusunda Çalışmalarımız Devam Ediyor!

Türkiye'de tüketilmese de özellikle Uzak Asya mutfak kültürünün ilginç lezzetlerinden deniz patlıcanı, Ege'nin mavi sularında metrelerce derinde çalışan dalgıçların zorlu mesaisiyle ülkeye döviz kazandırıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen deniz patlıcanı avlak sahalarından olan Aydın'ın Didim ilçesinde dalış yapan profesyonel dalgıçlar, adeta mevsimlik işçi gibi yılın 6 ayını suyun altında geçiriyor. Su altında bireysel çalışan dalgıçlar, dışkı izlerini takip ederek buldukları deniz patlıcanlarını elleriyle toplayıp boyunlarına taktıkları filenin içine dolduruyor. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Derneğimiz ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Aydın Şubesi ile ortaklaşa 2021 yılında düzenlediğimiz Temiz Deniz Tabanı Farkındalık Etkinliği ile başladığımız deniz temizliği etkinliklerine dernek üylerimiz ve bazı kamu kurumlarının verdiği destekler ile devam etmekteyiz. İzmir körfezinden başlayarak Çeşme açıklarına kadar devam eden etkinliğimizden bazı görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Deniz tabanı düşündüğümüzden de kötü durumda. Bu deniz bizim çocuklarımıza bırakacağımız bir miras ve bunu iyi koruyamıyoruz.

Elde ettiğimiz ve edeceğimiz sonuçları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.